Over ons

ANNATA is een jong, Nederlands modemerk dat erg trots is haar verwarmende, stijlvolle producten te presenteren. Opgericht in de winter van 2014-15 in het prachtige Amsterdam. Het was tijdens de lunch, aan de rand van Amsterdam, een geurige, zonnige middag met slechts een lichte, frisse bries, dat er een gesprek plaats had tussen twee vrienden over de Indiase Himalayas. Al snel kwam het gesprek op de luxe en fijne wolkwaliteit van de Kasjmir vallei. 

Dit merk is een vinding van twee hoogopgeleide ingenieurs. De gedeelde liefde voor Indiase klassieker, cultuur en mode is wat Jatinder Singh en Ramandeep Singh verenigde.  Als vreemdelingen leerden zij elkaar jaren geleden kennen en werden vrienden op de Haagse Universiteit voor toegepaste wetenschap. De modeliefhebbers bleken visionairs en richtten een merk op, geliefd door klanten in elke leeftijdscategorie. Het idee was om klanten te bedienen van hoge kwaliteit, geborduurde sjaals en hoogwaardige wollen kleding uit India (Kasjmir) tegen een aantrekkelijke prijs. Kasjmierwol, een statussymbool, luxegoed en een product om trots op te zijn was de inspiratie achter de sjaal collectie. Als economisch hart van Nederland, is Amsterdam een interessante locatie voor de oprichters geworden. Het gevoel voor vintage en puurheid waren de hoofdingrediënten voor de oprichters en het eindresultaat was een klassiek geborduurd stuk, zoals alleen Indiase ambachtslieden dat kunnen maken. Alle sjaals van ANNATA zijn met de hand gemaakt en geborduurd in de Indiase regio Kasjmir door handwerklieden in de prachtige Himalaya-vallei, voortbouwend op een lange handwerktraditie. Deze Kasjmir handwerklieden hebben het ambacht van het maken van een kasjmir sjaal letterlijk van generatie op generatie doorgegeven. 

Vandaag verheugt ANNATA zich op de introductie van hun uitgebreide assortiment hoogwaardige Kasjmir producten zoals truien, mutsen, handschoenen en meer. De sjaalcollectie bevat ontwerpen voor zowel mannen als vrouwen. De kwaliteit en de stoffen zijn onder meer kasjmierwol, viscose, katoen en zijde. Met elke wisseling van de seizoenen wordt er een nieuwe collectie getoond. ANNATA is een oneindig en doorlopend verhaal over dromen en succes, die de komende tientallen jaren geschreven zal worden. 

Over Kasjmir en het handwerk

Kasjmir, bekend als paradijs op aarde is een provincie van India in het Noordwesten. Vanuit geografisch oogpunt is het een prachtige vallei omringd door het indrukwekkende Himalaya gebergte. Bovendien is het de thuisbasis van ruige Dogras, mooiste bergtoppen, blauwe meren, enorme gletsjers, rivieren, bossen, boeddhistische kloosters en hoge dennenbomen. Het is een beroemde vakantiebestemming. Naast de natuurlijk schoonheid is Kasjmir ook erg bekend om de handwerken en de Kasjmir ambachtslieden. Markten in Kasjmir bieden een grote verscheidenheid van de meest verfijnde ambachten, zoals pashmina / kasjmieren sjaals, met de hand geweven tapijten, koperwerk, lederwaren, sieraden en prachtig gesneden houtwerk.  Onder deze ambachten zijn sjaals erg populair gebleven bij zowel lokale bewoners als buitenlanders. Echter, sjaals worden over de hele wereld gemaakt en hebben hun eigen identiteit verkregen, maar die uit Kasjmir zijn anders dan alle andere. Deze sjaals hebben hun unieke identiteit gehandhaafd vanwege de manier waarop ze worden gemaakt. 

Over Kasjmier "Pashmina"

Verschillende materialen zoals wol, zijde, katoen, pashmina etc. worden gebruikt voor het maken van sjaals, maar de meest aantrekkelijke, zachte en elegante zijn gemaakt van pashmina.

Pashmina is een inheemse naam die wordt gebruikt voor Kasjmierwol.  De naam komt van "Pashmine", een Perzisch woord "Pashm" dat "wol" betekent. Kasjmir is een vezel verkregen uit Kasjmirgeiten en staat bekend als een diamant onder alle natuurlijke vezels. In algemene termen worden deze vezels gedefinieerd als "wol", maar zijn in werkelijkheid geitenharen. Dit geeft de vezel een unieke eigenschap in vergelijking tot schapenwol. Deze wol is afkomstig van Changthangi ook wel pashmina / kasjmirgeit, wat een speciaal geitenras dat zijn habitat heeft op grote hoogten van de Himalaya in India. Deze sjaals worden met de hand geplukt, geweven en met de hand geborduurd door de ambachtslieden in Kasjmir. Deze handwerklieden hebben het ambacht van het maken van een kasjmirsjaal letterlijk van generatie op generatie doorgegeven.